10 May

Knjiga: Tehnološko poduzetništvo

Tehničko Veleučilište Zagreb (TVZ) uskladilo se s europskim smjernicama definiranim u dokumentima Entreprenurship 2020 i Digital Agenda 2020 i prije tri semestra pokrenulo kolegij iz digitalnog poduzetništva. Kako bi dodatno oglasili taj studij, objavili su knjigu Tehnološko poduzetništvo. Knjiga je predstavljena danas u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

TVZ ima povijest dugu preko 60 godina (kao Končareva viša škola) i uvijek je bilo poznato kao škola koja je na viskom stupnju shvaćanja domaćeg tržišta i realnog sektora. Škola danas ima oko 4000 studenata (na svim godinama studija), među kojima je oko 2500 njih na tri osnovna i nekoliko specijalističkih informatičkih smjerova.

TVZ kao politehnički studij već godinama obrazuje inženjere koji znaju proizvesti digitalni ili tehnološki proizvod ili uslugu, a smjer digitalno poduzetništvo uvode kao nadogradnju postojećih programa. Cilj je novog kolegija osposobiti inženjere da budu kompetentni i u poduzetničkim disciplinama i pripremiti ih za izazove globalnog tržišta.

Za potrebe provođenja programa Tehnološko Poduzetništvo, TVZ je preveo i uredio knjigu Tehnološko Poduzetništvo. Napisali su ju profesori sa Tom Byers i Andrew J. Nelson. Hrvatsko izdanje uredio je viši predavač TVZ-a Sergej Lugović, a izdavač je TVZ.

Na predstavljanju kolegija Digitalno poduzetništvo i knjige Tehnološko poduzetništvo bili su dekanica TVZ-a, dr. sc. Slavica Ćosović Bajić, urednik izdanja Sergej Lugović, te poduzetnik i direktor tvrtke Infocumulus, Sven Marušić.