03 Mar

Poslovna inteligencija d.o.o.

Strategija tvrtke je svakom klijentu osigurati optimalno rješenje prilagođeno njegovim potrebama.

Tekst napisao: Krešimir Varnica

pos Int

Poslovna inteligencija je vodeće poduzeće za implementaciju analitičkih sustava i strateški ICT konzalting u jugoistočnoj Europi. Pruža usluge implementacije skladišta podataka, integracije podataka, poslovne inteligencije, rudarenja podataka, planiranja i budžetiranja, financijske konsolidacije, upravljanja rezultatima poslovanja, upravljanja rizikom i upravljanja matičnim podacima. U posljednjih deset godina uspješno je implementirali više od stotinu projekata u različitim industrijskim granama – uključujući javnu upravu i državne organizacije. Dugogodišnje iskustvo i stručnost tima potvrđeni su brojnim certifikatima i priznanjima. To može garantirati potpunu sigurnost u kvalitetu usluga koje tvrtka nudi. U radu se oslanja samo na suvremene i provjerene alate, a projektima pristupa primjenom metodologije koja se već nebrojeno puta dokazala u praksi. Zaposlenici se neprekidno usavršavaju prema stručnim programima i standardima vodećih dobavljača softvera. Uz to, svi konzultanti usmjereni su na kvalitetno izvršavanje zadaća u dogovorenom roku i u okviru predviđenog budžeta. To se pokazalo kao dobitna kombinacija za uspješno provođenje i najsloženijih projekata te u konačnici rezultiralo zadovoljstvom klijenata.

Kompetencije i područja ekspertize:
  • Detaljno poznavanje poslovnih procesa u srednjim i velikim poduzećima u brojnim  industrijskim granama.
  • Iskustvo u implementaciji gotovo svih vodećih tehnologija koje trenutačno postoje na tržištu potvrđeno odgovarajućim certifikatima.
  • Potpuno poznavanje metodoloških koncepata za implementaciju navedenih rješenja i  iskustvo u primjeni istih.
  • Pružanje usluga za uspješni dizajn, razvoj i implementaciju inteligentnih informacijskih sustava za podršku odlučivanja i integracije podataka
Poslovna inteligencija svoje projekte realizira samostalno ili u suradnji sa svojim partnerima. Putem partnerstva s vodećim dobavljačima softvera za poslovnu analizu i podatkovnu integraciju, u mogućnosti su ponuditi rješenja koja na najbolji način zadovoljavaju klijentove potrebe: Microsoft, Oracle, SAP, Informatica, IBM, Panorama Software, Tableau, EMC. Na projektima implementacije također surađuje s renomiranim međunarodnim konzultantskim i sistem-integratorskim poduzećima te s regionalnim partnerima. Strategija tvrtke je svakom klijentu osigurati optimalno rješenje prilagođeno njegovim potrebama. S najvećom mogućom pažnjom se pristupa analizi potreba klijenata, postojeće infrastrukture te se procjenjuju akumulirana interna znanja klijenta, kako bi svojim rješenjem za njega stvorili maksimalnu dodatnu vrijednost. Da bi to bili u stanju učiniti tvrtka se nije vezala isključivo za jednog dobavljača softvera. Proširivši svoja partnerstva osigurali su mogućnost da klijentu uvijek ponude za njega najbolje rješenje.
Konkurencija na hrvatskom tržištu nije velika, pogotovo kad se uzme u obzir da više od  polovice prihoda dolazi iz inozemstva, a što se tiče hrvatskog tržišta to su firme koje se bave sličnim konzultantskim djelatnostima, a među većima je definitivno Alfatec d.o.o., s kojima se u rijetkim slučajevima tvrtka natječe a i u nekim slučajevima surađuje.
Zaključak
Poslovna inteligencija d.o.o. je konzultantska tvrtka vodeća u implementaciji analitičkih  sustava i strateškom ICT konzaltingu u jugoistočnoj Europi. Uslijed početka ekonomske krize prije otprilike 7-8 godina, tvrtka je u uvidjela da je vrijeme za promjene i da se neće uspjeti održati radeći isključivo na hrvatskom tržištu, tako da je krenula u potragu za projektima u inozemstvu. I to se pokazao kao ključan potez budući da sad najveća količina prihoda i profita dolazi upravo sa inozemnih projekta i to u Europi, Aziji i Africi. S velikim iskustvom i velikom količinom znanja i sposobnosti Poslovna inteligencija je lider na našim područjima, tj. u jugoistočnoj Europi gdje u gotovo svim zemljama te regije vodi aktivne i prethodno uspješno realizirane projekte te također ima otvorene urede u Beogradu i Sarajevu. Prema dosadašnjem poslovanju i pokazateljima dobar trend poslovanja bi se trebao nastaviti i u budućnosti.
Zagreb, prosinac, 2015.
Tekst napisao: Krešimir Varnica
Rad sa studentima: Vida Senci
Za objavu uredila: Kristina Perec

 

About and IOO: Tekstovi su ishod studentskih vježbi u sklopu predmeta Strateško Tehnološko Poduzetništvo. Autori tekstova (studenti) imali su zadatak napisati tekst koji predstavlja jednu od hrvatskih tvrtki te integrirati određene teorijske aspekte. Objavljujući tekstove javno, vjerujemo da pridonosimo ukupnom postojećem sadržaju na hrvatskom jeziku o tvrtkama iz domene tehnološkog poduzetništva, omogućujemo novim generacijama studenata širenje spoznaja o domeni iz već kreiranog sadržaja, potičemo otvoreno znanje. Javnim objavljivanjem tekstova (koji su potpisani od strane studenata), potičemo preuzimanje odgovornosti studenata za svoj rad. Na ovaj način utječemo na učenje putem kreativnosti (pisanjem javnih tekstova), kolaboraciju između studenata (studenati ima zajednički “output”), kritičko razmišljanje (konstruktivne kritike i diskusija) te komunikaciju (komuniciramo sadržaj vezan za predmet prema svim zainteresiranim stranama).