07 Mar

Teddy the Guardian – Izvori kapitala

Tekst napisao: Tomislav Marjanović
Nije postojao ni jedan uređaj tj. oprema, a pogotovo igračka koja je djeci ujedno pomagala i donosila osmijeh na lice. Upravo zbog toga, investitori su prepoznali tu inovativnu ideju te je zbog toga postigla velike uspjehe.
teddy

Na današnjem nemilosrdnom i nepredvidljivom tržištu novac predstavlja glavni fokus svakoga poduzeća. Bilo da je to poduzeće duže vrijeme na tržištu ili je novonastalo, profit i novac koji od njega zarađuju je na prvome mjestu. U većini slučajeva da bi došli do uspješnog poslovanja i profita, poduzećima je potreban prvotni kapital da bi krenuli u svoje poslovanje. Postoji mnogo vrsta izvora kapitala i načina financiranja, no u ovome radu fokus će isključivo biti na crowdfunding te startup izvoru kapitala

Crowdfunding predstavlja praksu financiranja projekata ili pothvata prikupljanjem novčanih priloga od velikog broja ljudi, najčešće putem interneta. To je oblik alternativnog financiranja koji je nastao izvan tradicionalnog financijskog sustava. Temelji se na modelu tri sudionika; pokretača projekta koji predlaže ideju i/ili projekt koji se financira, pojedinca ili skupine koji podupiru ideju te platforme koja okuplja stranke da bi se pokrenula ideja i/ili projekt. U 2015. godini ova praksa sakupila je raznim sudionicima više od 35 milijardi dolara. Neke od najpoznatijih crowdfunding platformi su; Kickstarter, IndieGoGo, Seedinvest itd.

Startup u najširem značenju predstavlja tvrtku koja traži svoj poslovni model, odnosno način da profitira. To je poduzeće ili organizacija stvoreno s namjerom da istraži potencijalno uspješne poslovne modele, a sve u cilju ostvarivanja profita. Pojam prvotno dolazi iz SAD-a i povezuje se sa visokotehnološkim projektima upravo zbog toga što tehnološki projekti po svojoj prirodi imaju najveći potencijal za rast. Stoga je tehnološki startup upravo ono na što se većina mladih poduzeća odluči fokusirati.

startupProcess2_with teddy
Startup process (1)

Mnoga mlada hrvatska poduzeća i inovacijske tvrtke odlučili su se upravo za takav način financiranja. Dobivanjem poticaja na raznim domaćim i stranim startup natjecanjima te crowdfunding eventima pokušavaju realizirati svoju poslovnu ideju. Danas u hrvatskoj postoji mnogo inkubatora i akceleratora koji potiču upravo takva mala poduzeća. Inkubatori i akceleratori su mjesta na kojima poduzetnici mogu dobiti potrebnu edukaciju vezanu za specifična pravila koja vrijede u startup svijetu. Od raznih Seedcampova, Zagreb Connecta, inkubatora poduzetništva, Founder Instituta i sličnih natjecanja koja potiču poduzetništvo pa sve do svjetski poznatih Kickstartera, CES-a i slično. Neke od naših domaćih snaga koji su se okušale i uspjele u realizaciji svojih poslovnih ideja sudjelovanjem na navedenim mjestima su; MashMe, Farmeron, Agrivi, Vebbu, PhotoMath, Teddy the Guardian itd.

Među navedenima, kako bi saznali način na koji je tvrtka osigurala kapital potreban za pokretanje te na koji je način privukla ulagače, kontaktirali smo osnivačice inovativnog Teddy the Guardian-a no odgovora na mail nije bilo. Teddy the Guardian predstavlja inovativan koncept koji su osmislile mlade poduzetnice Josipa Majić i Ana Burica. Iako izgleda poput regularnog plišanog medvjedića za djecu, Teddy the Guardian opremljen je ugrađenim medicinskim senzorima koji prate djetetov rad srca, tjelesnu temperaturu i ostale vitalne životne funkcije. Senzori se aktiviraju u kontaktu djeteta sa šapom medvjedića te sve podatke šalju u realnom vremenu na mobilnu aplikaciju na kojoj se podaci analiziraju.

Njegove inovatorice već iza sebe imaju jedan uspješan medicinski projekt, iDerma. Svoj ulazak na tržište medicinskih pomagala osigurale su upravno s njim nakon čega su se proširile na regionalno tržište. Selidbom u London proširile su svoje poslovanje i djelovanje. Uz iDermu kao prepoznati dermatološki softver, s Teddy the Guardian medvjedićem pogodile su tržišnu nišu te tako postigle svjetski poznate rezultate.

Konkurentna prednost na koju su ciljali je bila ta da je djeci trebalo smanjiti strah odlaska i boravka u bolnicama. Nije postojao ni jedan uređaj tj. oprema, a pogotovo igračka koja je djeci ujedno pomagala i donosila osmijeh na lice. Upravo zbog toga, investitori su prepoznali tu inovativnu ideju te je zbog toga postigla velike uspjehe.

Na domaćem natjecanju u sklopu konferencije Startup!Croatia proglašeni su najboljim hrvatskim startup projektom. Taj uspjeh osigurao im je odlazak na svjetski poznat sajam potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu na kojemu su se mogli istaknuti među ostalim svjetskim inovacijama. Uz već detaljno razrađenu proizvodnju i distribuciju ove inovativne ideje, uspjeh im je bio zagarantiran. Uspjeli su prikupiti 400.000 dolara seed investicije te vrijednost prednarudžbi u iznosu od 716.000 dolara. Tim uspjehom nastavili su širiti svoju ideju i poslovanje te su trenutno izrasli u jednu od najperspektivnijih tvrtki na tržištu. Cijena medvjedića iznosi oko 1300 kuna (230 dolara).

Proizvod je prisutan svuda, od regionalnih klinika i svjetskih bolnica do ostalih institucija koje svakodnevno rade s djecom. Ono što njegove inovatorice iznose kao najvažnije savjete za komunikaciju s potencijalnim investitorima su jednostavnost, jasnoća, odlučnost i iskrenost. Treba biti svjestan nedostataka te vjerovati u ono što se želi postići te tako dovesti svoj proizvod do samog tržišnog vrha.

Zaključak

Iako naizgled jednostavan koncept dolaska do željenog kapitala, startup poduzeća zahtijevaju mnogo truda i uloženog vremena. Potrebno je privući potencijalne investitore svojom nesvakidašnjom i inovativnom idejom. Prije svega, potrebno je provesti istraživanje tržišta, razviti poslovne ideje i koncept u skladu s mogućnostima kako bi se probudio komercijalni potencijal te kako bi se došlo do potrebnog iznosa financiranja. Nakon što se pruži prilika, svoj projekt potrebno je predstaviti iskusnim poduzetnicima kao i drugim stručnjacima radi daljnjeg savjetovanja. Tek nakon dovoljno prikupljenog iskustva i razrađenih poslovnih planova moguće je krenuti na scenu i izboriti se za svoj dio tržišnog kapitala, a samim time financiranja za provedbu svoje inovativne ideje.

1 – preuzeto sa http://www.anirama.com/eet/classes/week-2/the-startup-process/)
Rad sa studentima: Vida Senci
Za objavu uredila: Kristina Perec


About and IOO: Tekstovi su ishod studentskih vježbi u sklopu predmeta Strateško Tehnološko Poduzetništvo. Autori tekstova (studenti) imali su zadatak napisati tekst koji predstavlja jednu od hrvatskih tvrtki te integrirati određene teorijske aspekte. Objavljujući tekstove javno, vjerujemo da pridonosimo ukupnom postojećem sadržaju na hrvatskom jeziku o tvrtkama iz domene tehnološkog poduzetništva, omogućujemo novim generacijama studenata širenje spoznaja o domeni iz već kreiranog sadržaja, potičemo otvoreno znanje. Javnim objavljivanjem tekstova (koji su potpisani od strane studenata), potičemo preuzimanje odgovornosti studenata za svoj rad. Na ovaj način utječemo na učenje putem kreativnosti (pisanjem javnih tekstova), kolaboraciju između studenata (studenati ima zajednički “output”), kritičko razmišljanje (konstruktivne kritike i diskusija) te komunikaciju (komuniciramo sadržaj vezan za predmet prema svim zainteresiranim stranama).