31 May

Infinum – priča o uspjehu

Tekst napisao: Ivan Krešimir Imbrija

Njihov iskren pristup zaposlenicima, kao i strast prema onome što rade, uspjeli su ih podići na svojevrstan prestižni položaj, osobito za mlade programere i studente, radi čega će nedvojbeno još neko vrijeme ostati vrlo poželjna destinacija za posao.

OBJ. infinum-logo-zid

Tvrtku Infinum osnovali su Tomislav Car i Matej Špoler, dugogodišnji prijatelji koji su odrasli u Karlovcu, 2005. godine, dok su obojica bili brucoši na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, uloživši netom osvojenih 20.000 kn. Priča o uspjehu počela je kao želja da nakon što završe s fakultetom, obojica imaju iskustva u izradi pametnih i ambicioznih rješenja te da budu "sami svoji šefovi" tako da Car često voli reći da zapravo nikada nije bio zaposlen.

Tijekom studija, tvrtka je zapravo održavana, no nisu radili nikakve ozbiljnije projekte dok pred kraj studija nisu osmislili jednostavnu mobilnu aplikaciju te je uspjeli prodati u inozemstvo za 50.000 kn te taj novac uložili natrag u svoju tvrtku. Pridružila su im se još dva poznanika kao partneri i tu započinje kontinuirani rast ove tvrtke.

Posao je rastao malo po malo, sve dok nisu na natjecanju Samsung Global Developers Challenge osvojili 100.000 dolara i postali ime koje se preporukom prenosilo među tvrtkama u Hrvatskoj te su tako došli do velikih poslova za Erste Bank, Raiffeisen Bank, Hrvatski autokluba te mnogih drugih velikih, visoko profiliranih tvrtki u Hrvatskoj. Preko 80 posto prihoda im ipak – dolazi iz inozemstva, od Universal Music Group, Layer Grupe te mnogih drugih.

Odradivši više od 500 projekata, s uredima u Hrvatskoj, Mađarskoj, Sloveniji i nedavno osnovanom uredu u San Franciscu, možemo zaključiti da je ovaj ambiciozan san dvojice jednostavnih mladića prerastao u zavidan biznis.

Danas tvrtka Infinum broji preko 80 zaposlenika, rade na elitnoj adresi u centru Zagreba (Strojarska 22) gdje im se uredi prostiru na dva kata te ulažu zavidan novac u svoje zaposlenike. Osim redovitih, pozamašnih plaća, zaposlenici mogu uživati u prostranim, "pet friendly" uredima (hodnicima šeće pet psećih njuški), plaćenim članstvom u obližnjoj teretani, plaćenim sistematskim pregledima na zahtjev, mjesečnim budžetima za timove koji se mogu trošiti na što god požele (od odlazaka na putovanja, ručkove i zabave pa do kupovanja opreme za zabavu), može se sa sigurnošću reći da Infinum čini sve kako bi se njihovi zaposlenici osjećali odlično.

Proces zapošljavanja u početku je, kako kaže i sam suosnivač Car, izgledao – kaotično. Zapošljavali su kolege s fakulteta s kojima su imali dobra iskustva i kojima su vjerovali. Odrađivali su intervjue sami, potpisivali ugovore u KSET-u, klubu pored FER-a, no, kako kaže Car, tada su se on i suosnivač Špoler, grčevito držali za ono što su stvorili i htjeli su osobno vidjeti i popričati s ljudima koji su dolazili u njihovu tvrtku. Godine 2013. kada je Infinum narastao u malu zvijer od 40 ljudi, zaposlili su Tanju, prvu HR menadžericu, za koju Car kaže da je bila najbolje što im se dogodilo. Uvela je organizaciju u interni proces zapošljavanja te skinula veliki teret s dvoje vlasnika.

Na pitanje na koji način privlače zaposlenike, Car odgovara:

”Ulažemo dosta truda i vremena u to da budući zaposlenici nađu nas.”

Organiziraju dan otvorenih vrata, 24-satni hackathon i designathon, organiziraju mjesečne Android i iOS Talkse gdje zaposlenici iz firme daju male lekcije iz nekih zanimljivih tema pa iste streamaju preko Interneta, organiziraju Code@Six sastanke developera, mentoriraju i potiču djevojke na Rails Girls eventu, kako bi potaknuli veći broj djevojaka da se priključi i aktivno sudjeluje u developmentu. Istovremeno se trude održavati dobru komunikaciju preko svoje Facebook stranice, Instagram profila, Twittera i drugih društvenih mreža.

Njihov iskren pristup zaposlenicima, kao i strast prema onome što rade, uspjeli su ih podići na svojevrstan prestižni položaj, osobito za mlade programere i studente, radi čega će nedvojbeno još neko vrijeme ostati vrlo poželjna destinacija za posao.

 

Rad sa studentima: Vida Senci

Za objavu uredila: Kristina Perec

About and IOO: Tekstovi su ishod studentskih vježbi u sklopu predmeta Strateško Tehnološko Poduzetništvo. Autori tekstova (studenti) imali su zadatak napisati tekst koji predstavlja jednu od hrvatskih tvrtki te integrirati određene teorijske aspekte. Objavljujući tekstove javno, vjerujemo da pridonosimo ukupnom postojećem sadržaju na hrvatskom jeziku o tvrtkama iz domene tehnološkog poduzetništva, omogućujemo novim generacijama studenata širenje spoznaja o domeni iz već kreiranog sadržaja, potičemo otvoreno znanje. Javnim objavljivanjem tekstova (koji su potpisani od strane studenata), potičemo preuzimanje odgovornosti studenata za svoj rad. Na ovaj način utječemo na učenje putem kreativnosti (pisanjem javnih tekstova), kolaboraciju između studenata (studenti imaju zajednički “output”), kritičko razmišljanje (konstruktivne kritike i diskusija) te komunikaciju (komuniciramo sadržaj vezan za predmet prema svim zainteresiranim stranama).