27 Feb

Digitalna Transformacija – Intervjui pojedinaca iz realnog sektora

Studenti: Mario Kamenjak Grgur Šimunić Marko Punoš Kristijan Milojević Valentina Miloščić Lorans Al Gasem Karolina Beronić

Uvod

Digitalna transformacija, takozvana 4. industrijska revolucija uvodi primjenu informacijsko- komunikacijskih tehnologija (ICT) kao dio svog poslovanja. Digitalna transformacija je proces promjene asociran s primjenom digitalne tehnologije u svim aspektima ljudskog društva. Tvrtke na nove načine modeliraju i prilagođavaju svoje poslovne procese. Digitalna transformacija omogućava inovativnost, podiže produktivnost, konkurentnost i ubrzava transformaciju. Dvije osnovne strategije u digitalnoj transformaciji su optimizacija i inovacija. Optimizacija se odnosi na digitalizaciju poslovanja, a inovacija na kreiranje novih proizvoda i usluga temeljeno na ICTu te inoviranje poslovnih modela. Digitalna transformacija uključuje, ali nije ograničena na internet stvari, računarstvo u oblaku, digitalnu analitiku i big data. Digitalna transformacija utječe na vlade, velike i male tvrtke, medije, umjetnost medicinu i znanost. Ona je kao takva kreirala mnoge tržišne prilike i transformirala je mnoga tržišta koja su se morala prilagoditi na nove tehnologije. Digitalna transformacija se može smatrati 3. fazom prihvaćanja digitalnih proizvoda. Prva je digitalna kompetencija. Druga faza je digitalno korištenje. I tek treća faza je digitalna transformacija. Transformacijska faza znači da digitalni procesi korištenja kreiraju sasvim novu vrstu inovacije i kreativnosti umjesto da unaprjeđuju tradicionalne metode. Primjenom digitalnih platformi (drugačijim razmišljanjem i načinom rada) mijenja se način tradicionalnog dosadašnjeg poslovanja, primjerice Airbnb, Booking, TripAdvisor ,Uber, Lift, Cohealo. Danas IT je fokusiran na nove poslovne modele, identifikaciju kupaca i novih poslovnih prilika. Danas je ključno razumjeti i predviđati potrebe i očekivanja korisnika. Danas najčešće digitalne tehnologije digitalne transformacije su cloud, mobilne tehnologije, društvene mreže, napredna analitika i big dana, Internet of Things, umjetna inteligencija, augmented i virtual reality, roboti, dronovi, blockchain i 3D printanje. Digitalna transformacija neminovno mijenja i sociološke i kulturne trendove.

Pitanja za intervju (ispod svakog pitanja nalaze se odgovori nekoliko osoba)

1. Razumijete li pojam digitalne transformacije?

2. Da li ste čuli za pojam 4. industrijske revolucije?

3. Što Vas je potaklo na digitalnu transformaciju i koji je bio ključni moment na tržištu za tu

odluku?

4. Kako je vaša organizacija provela digitalnu transformaciju?

5. Što je za Vas značilo uvođenje digitalne transformacije?

6. Koje benefite je za vašu tvrtku donijela digitalna transformacija?

7. Kako se digitalna transformacija odrazila na Vaše zaposlenike?

8. Kako se digitalna transformacija odrazila na produktivnost zaposlenika?

9. Kakav je značaj bio za Vaše klijente?

10. Na koje prepreke ste naišli?

11. U kojem vremenskom razdoblju se povratio trošak uvođenja digitalizacije?

12. Kako se poslovanje vaše organizacije optimiziralo tijekom digitalne transformacije?

13. Koristite li više ili manje papirnatih dokumenata u odnosu na prošlost?

14. Da li se i dalje uviđa potreba za digitalizacijom još dodatnih procesa?

15. Koliko je bitna strategija u vođenju digitalne transformacije?

Odgovori  na pitanja

Pitanje 1. Razumijete li pojam digitalne transformacije?

Recimo da.

Da.

Pojam je poznat.

Da.

Digitalnu transformaciju nastojimo uvoditi u što više elemenata poslovanja, tako da je uprava grada upoznata s time što digitalna transformacija znači za naše građane.

Da. Digitalnu transformaciju smo uveli u više područja poslovanja uz veliku podršku uprave.

Kao ekonomisti zaposlenoj u srednjem poduzeću poznat mi je pojam u okviru moje profesije i poslovnih procesa s kojima se susrećem u radu.

Pitanje 2. Da li ste čuli za pojam 4. industrijske revolucije?

Nisam baš.

Da.

Čuli jesmo, ali ga do sada nismo povezivali s digitalnom transformacijom

Da.

Jesmo i slažemo se s činjenicom da smo ušli u 4. industrijsku revoluciju.

Da, te se slažem s tim procesom koji se odvija, te u kojem smjeru se sve odvija.

Nisam.

Pitanje 3. Što Vas je potaklo na digitalnu transformaciju i koji je bio ključni moment na tržištu za tu odluku?

Korištenje informatike je u samoj srži našeg poslovanja i samim time pratimo i provodimo najnovije informatičke tehnologije i trendove. Nije bilo ključnog momenta, digitalna transformacija se provodila korak po korak.

Godinama već koristimo različite načine digitalne komunikacije vezanu uz marketing i komunikaciju s klijentima, ali možemo reći da smo tek ove godine puno ozbiljnije „zagazili“ u proces digitalne transformacije. Budući da smo mi „custom-made“ proizvodnja i sama proizvodnja je zbog tehničkih razloga i mobilnosti sužena na hrvatsko tržište, tražili smo načine da ju proširimo i izvan naših granica. Također vrlo bitan razlog je i ubrzanje proizvodnog procesa.

Širenje tržišta i niža cijena pohrane i dohvata podataka. Ključni trenutak je bio povećana dostupnost i pad cijene opreme, razvijenost tržišta (oprema dostupna većem broju korisnika), povećanje mrežne propusnosti (brzina) te mogućnosti koje pruža poslovanje u oblaku.

Biti na usluzi građanima jednostavno zahtjeva da se ide u korak s vremenom. Poznato je da je administracija općenito dosta usporena te da je nužno ubrzati administrativne procese. Uprava grada koristi informacijsku tehnologiju još od davnih dana, no danas smo fokusirani na moderniziranje i ubrzavanje već postojećih procesa. Na primjer, ide se prema digitalizaciji predmeta. Dakle, sve što je u papirnatom obliku digitaliziramo. Što se tiče usluga prema građanima, radimo na mobilnim aplikacijama od kojih su neke već u funkciji. Web usluge su također već duže vrijeme na raspolaganju.

Na digitalnu transformaciju nas je potaknula činjenica da ćemo uvođenjem digitalne transformacije kroz poslovanje ubrzati rad samog poslovanja. Krenulo se a i već se dvije godine radi na tome da se sve što je u papirnatom obliku digitalizira.

Zahtjevi tržišta, zakonodavni okviri (potreba za uvođenjem eRačuna npr.). Trenutno imamo ERP poslovni informatički sustav za knjigovodstvo, a u planu je uvođenje čitača bar kodova za robu u skladištu obzirom da nam je osnovna djelatnost distribucija medicinskih proizvoda, što bi uvelike olakšalo kontrolu i smanjenje utrošenog vremena u skladišnim poslovima.

Pitanje 4. Kako je Vaša organizacija provela digitalnu transformaciju?

Kako je naša organizacija provela digitalnu transformaciju. Negdje devedesetih se tvrtka informatizirala i uvela se računalna prodaja.

Postupnim automatiziranjem manjih procesa koji su kasnije transformirani i spojeni u jednu cjelinu.

Kupnjom 3D uređaja za mjerenje i krojenje.

Moja organizacija je pokretač digitalne transformacije u sustavu školstva i visokog obrazovanja. Interna provedba digitalne transformacije je uključivala prebacivanje svih papirnatih materijala u digitalni oblik, ali zbog zakonskih okvira arhiva je trebala ostati i u papirnatom obliku. Sljedeći korak je bila interna komunikacija u digitalnom obliku te na kraju sustav pohrane i dohvata podataka u oblaku. Što se tiče misije moje organizacije, koja glasi „Doprinosimo razvoju digitalno zrelog društva.“, početni izazovi su bili računalna oprema, mrežna povezanost i usluge koje bi društvo koristilo. Zadnji korak digitalne transformacije je usmjeren na škole i projekt e-Škole s naglaskom na računalnu opremu, digitalne obrazovne sadržaje, bežični internet u školi te obrazovanje nastavnika.

Što se tiče zaposlenika, pri uvođenju aplikacija i drugih rješenja svi zaposlenici prolaze edukaciju. S obzirom na starosnu dob zaposlenika možemo reći da i starije osobe uspješno usvajaju vještine, uz podršku mlađih

Digitalna transformacija je započela uvođenjem ERP-a i CRM-a. Zaposlenici tvrtke prolaze kroz razne edukacije kako bi što bolje, lakše i bezbolnije prošli kroz tu transformaciju, a naročito zaposlenici starije životne dobi.

Obzirom na kadar srednje starosne dobi, vrlo teško je proveden proces digitalizacije u navedenom dijelu.

Intervjuista / Pitanje

Pitanje 5. Što je za Vas značilo uvođenje digitalne transformacije?

Olakšava posao.

Uvođenjem digitalne transformacije ubrzan je proces rada te je omogućeno pružanje ažurnijih informacija našim komitentima.

Budući da smo u početnoj fazi, uređaj se tek uvodi u proizvodnju, još uvijek ne možemo točno reći što će značiti u praksi. Investicija je bila velika, morali smo proširiti proizvodni pogon, osigurati adekvatnu opremu za uređaje, novo vozilo za transport uređaja za mjerenje, obuku zaposlenika, ali tek nakon određenog perioda moći ćemo zaključiti da li su se ciljevi ispunili.

Jednostavnost, dostupnost, neograničenost i veću brzinu obrade podataka te komunikacije između dionika.

Uprava grada ima više gradskih ureda podijeljenih s obzirom na nadležnost. Svaki ured bavi se svojom vrstom posla te je bilo potrebno prilagoditi i aplikacije koje su podrška poslovanju. Svaki ured ima uvid u svoje stavke, bolju kontrolu te bržu analizu i obradu podataka.

Digitalna transformacija za nas je veliki pomak u poslovanju, jer nam pruža i nudi uvid u sve stavke, bolju kontrolu te bržu analizu i obradu podataka i jedinstvena baza podataka i pristup samoj bazi podataka.

Jedinstvena baza podataka, brža analitika i uvid u stavke, bolja kontrola, smanjenje pogrešaka ljudskog faktora, a djelatnici imaju više vremena za posvetiti se drugim odgovornostima.

Pitanje 6. Koje benefite je za vašu tvrtku donijela digitalna transformacija?

Benefit je taj da je tvrtka postala konkurentnija i bolja od drugih tvrtki, Automatski se povećao broj klijenata i profit.

Mogućnost obrade veće količine podataka što je rezultiralo povećanjem broja komitenata.

Uvođenjem 3D uređaja za mjerenje i krojenje skraćujemo vrijeme potrebno za izradu šablone, a na taj način povećavamo i kapacitet naše proizvodnje. Također našim klijentima pružamo mogućnost prezentacije tende u 3D obliku prije početka same proizvodnje što do sada nismo bili u mogućnosti.

Osim što je definirana misijom i vizijom organizacije, interno su benefiti vezani za cijenu i učinkovitost poslovanja (proizvod/cijena).

Ubrzanje poslovnih procesa unutar gradskih ureda, što znači i brže rješavanje problema građana.

Ubrzanje poslovnih procesa unutar tvrtke, što znači i brže rješavanje problema. Smanjenje troškova.

Smanjenje troškova obrade i ubrzanje poslovnih procesa.

Pitanje 7. Kako se digitalna transformacija odrazila na Vaše zaposlenike?

U početku je bilo malo otpora ali su brzo svi prihvatili promjene jer su primijetili da im je rad lakši.

Otvorila se mogućnost rada kod kuće, to jest bilo koje mjesto gdje imam dostupan telefon, računalo i internet.

Naši zaposlenici su se našli pred novim izazovima, moraju naučiti nove vještine, savladati rad u složenijim softverima i naučiti se služiti višim stupnjem tehnologije koja do sada nije bila zastupljena u našoj proizvodnji.

Pozitivno. Početni problemi s HR aspekta su uvijek vezani za edukaciju i motivaciju, ali kada su benefiti postali očiti i zaposlenici su osjetili zadovoljstvo.

Prilikom uvođenja najčešće nailazimo na otpor zaposlenika, možemo slobodno reći da imaju strah od novih tehnologija. S vremenom kada se uhodaju, prihvate promjene.

Također, korisnička podrška prihvaća i uvažava prijedloge za poboljšanje funkcionalnosti aplikacija i servisa ukoliko zaključimo da će svima ubrzati stvar, a ne jednima pomoći drugima odmoći.

Prilikom uvođenja i prolaženja kroz digitalnu transformaciju najčešće nailazimo na otpor zaposlenika, zbog straha od uvođenja novih tehnologija. Kroz rad zaposlenici polako prihvaćaju i shvaćaju prednosti digitalizacije. Također, korisnička podrška prihvaća i uvažava prijedloge za poboljšanje funkcionalnosti aplikacija i servisa ukoliko zaključimo da će svima ubrzati i olakšati rad.

U početku je bilo odbijanja novog načina rada, no s vremenom se prihvatilo.

Pitanje 8. Kako se digitalna transformacija odrazila na produktivnost zaposlenika?

Povećala se produktivnost i smanjio se broj zaposlenika. Ubrzao se radni proces i produktivnost je povećana.

Produktivnost se višestruko povećala i što je još važnije vrijeme odgovora na upite klijenata je višestruko skraćeno.

Još uvijek nisu u potpunosti savladani svi segmenti uvođenja 3D tehnologije u proizvodnji i nemamo podatke o promjenama u produktivnosti zaposlenika.

Isto pozitivno. S jedne strane zakonski okviri koji su propisivali i pisanu arhivu su na početku smanjili produktivnost, ali se ona vremenom povećavala. Produktivnost se najviše povećala zbog bolje pretraživosti podataka te brze komunikacije među zaposlenicima.

Budući da se produktivnost zaposlenika prati kroz izvještaje i statistiku rada, reći ćemo pozitivno.

Budući da se produktivnost zaposlenika prati kroz njihov rad, te se na temelju toga provodi i statistika rada, a prvi rezultati su pokazali kako je stvar ispala pozitivna.

U pozitivnom smjeru za poduzeće.

Pitanje 9. Kakav je značaj bio za Vaše klijente?

Klijenti su zadovoljniji jer su dobivali bolji proizvod i uslugu.

Naši klijenti su uslijed naše digitalne transformacije poboljšali i smanjili troškove vlastitog poslovanja.

Naši klijenti će svakako dobiti bolji uvid u buduće proizvode (npr. Izgled tende, veličina stakla, pozicija zatvarača…), kraći rok izrade i mogućnost izrade tendi i pokrivala poslanih nama u 3D ili 2D projekciji.

Obzirom da su primarni klijenti škole, odnosno ponajviše učenici, značaj će najviše biti izražen u budućnosti kada se znanje počne konkretno primjenjivati na realnom tržištu. Za sada se najveći značaj kod škola vidi u brzini poslovanja.

Brže dolaženje do traženih informacija, mogućnost prijave problema putem aplikacije, brže rješavanje problema građana.

Brže dolaženje do traženih informacija, mogućnost prijave i narudžbe putem aplikacije, brže rješavanje problema u poslovanju.

Brža korespodencija, isporuka robe, dostava računa i računovodstvena usklađenost s našim kupcima i dobavljačima.

Pitanje 10. Na koje prepreke ste naišli?

Trebalo je educirati ljude. Ljudi su bili informatički nepismeni.

Sporost promjene zakonske regulative u području našeg djelovanja.

Za sada je najveća prepreka povećan broj uništenog materijala, što je i očekivano u ovoj prvoj fazi prilagodbe i učenja rada na uređaju.

Poteškoću, za sada, najviše predstavlja potreba za stručnim osobljem koje održava opremu na školama te administrira podatke u sustavima koji su na raspolaganju. Svo osoblje nije educirano za digitalnu transformaciju, a poteškoće nastaju i nakon nadogradnji sustava (potrebna je stalna edukacija).

Početna neusklađenost funkcionalnosti aplikacija, nedostatak potpunih informacija, naknadno nadopunjavanje podataka o korisnicima, poteškoće s migracijama podataka.

Početna neusklađenost funkcionalnosti aplikacija, nedostatak potpunih informacija od samih zaposlenika, naknadno nadopunjavanje podataka o zaposlenicima.

Početni troškovi ulaganja, nedovoljna informiranost, naknadno dorade poslovnog sustava.

Pitanje 11. U kojem vremenskom razdoblju se povratio trošak uvođenja digitalizacije?

Mislim da se trošak brzo vratio. Ne znam točno u kojem vremenu. Možda u roku 2 godine.

Teško je reći zato što digitalizacija nije završena, a samim time i trošak. S druge strane korist uvođenja je vidljiva.

Budući da još nemamo odgovor na ovo pitanje, realna pretpostavka je 2 do 3 godine.

Nakon nekih godinu – dvije.

To ćemo vidjeti kroz nekoliko godina.

Za sada smo u fazi praćenja i izračuna.

Još uvijek nije povraćeno.

Pitanje 12. Kako se poslovanje vaše organizacije optimiziralo tijekom digitalne transformacije?

Ubrzala se prodaja i poboljšala arhiva. Vođenje i praćenje stanja skladišta je uvelike poboljšano.

Poslovanje još uvijek nije optimalno s obzirom na to da transformacija još nije provedena i sumnjamo da će ikada biti optimalno jer je to proces koji se nikada neće završiti zbog prirode naše djelatnosti.

U ovom 3D proizvodnje segmentu ćemo znati u budućnosti, a što se tiče ostalih načina digitalne komunikacije, svakako možemo reći da se ostvaruje na najbolji mogući način, posebno komunikacija s našim klijentima.

Optimiziralo se radom na usavršavanju procedura i procesa te stalnom komunikacijom koja zbog digitalne transformacije nije ograničena mjestom i vremenom.

Brže donošenje zaključaka, bolja komunikacija s građanima, brža analiza podataka, urednije vođenje arhiviranih podataka.

Brže i preciznije donošenje zaključaka i odluka, bolja komunikacija sa zaposlenicima, brža analiza podataka, urednije vođenje arhiviranih podataka.

Mogućnost donošenja bržih odluka temeljem podataka iz sustava i pravovremeno reagiranje.

Pitanje 13. Koristite li više ili manje papirnatih dokumenata u odnosu na prošlost?

Koristi se manje papirnatih dokumenata.

Koristimo više papirnatih dokumenata u odnosu na prošlost zbog zakonske regulative, a ne transformacije.

Prelaskom na izdavanje E računa, smanjila se potrošnja papira, a planiramo ju još više smanjiti uzimanjem mjera s 3D uređajem, a ne pisanjem istih na papir.

Manje.

Korištenjem aplikacija i uvođenjem digitalizacije, smanjila se potrošnja papira te se i dalje radi na smanjenju troškova.

Korištenjem aplikacija i uvođenjem digitalizacije, znatno se smanjila potrošnja papira, te se i dalje radi na smanjenju troškova.

Korištenjem ERP sustava se smanjio broj papirnatih dokumenata.

Pitanje 14. Da li se i dalje uviđa potreba za digitalizacijom još dodatnih procesa?

Naravno, stalno se događa digitalizacija novih procesa.

Da, kao što sam rekao to je proces koji se nikada neće završiti.

Za sada nema potrebe za digitalizacijom dodatnih procesa jer u prodaji se većina stvari komunicira digitalnim putem, a kao što smo i naveli, ide se u tome smjeru i u proizvodnji.

Ne. Više – manje su svi digitalizirani.

Što se tiče usluga prema građanima, nastojimo biti u korak s vremenom i opravdati troškove digitaliziranja procesa.

Uvijek postoji potreba za dodatnom digitalizacijom nekog dijela poslovnog procesa, no za sada se zaustavljamo na ovom dijelu do kuda smo stigli. U budućnosti će se u našem poduzeću sigurno još mnogo toga digitalizirati.

Svakako, kao što sam navela sljedeće je uvođenje čitača bar kodova, no svaka digitalizacija mora imati financijsku opravdanost uz osiguran budžet, u protivnom nema nekih benefita za nas.

Pitanje 15. Koliko je bitna strategija u vođenju digitalne transformacije?

Jako je bitna. Kod nas prelazak nije bio zbrda zdola napravljen nego je dobro isplaniran.

Bez strategije gubi se smisao digitalne transformacije.

Strategija je jako bitna od samog početka planiranja. Prije svake investicije treba dobro razraditi ciljeve i novi smjer u kojem ta investicija vodi, dobro istražiti tehnologiju koja se planira uvesti, njezine mogućnosti i prepoznati značaj iste za naše potrebe i unapređenje našeg poslovanja, a na kraju i pozitivan utjecaj na krajnji proizvod.

Iznimno. Strategija je preduvjet za uspješnu provedbu digitalne transformacije.

Strategija je jako bitna, treba biti na oprezu s raspoređivanjem troškova i što ćemo time dobiti.

Strategija je veoma važna, te treba biti na oprezu s raspoređivanjem troškova i što će se time dobiti, a što izgubiti.

Vrlo bitna, vrlo lako se može zalutati i premašiti raspoloživi budžet.

Zaključci pojedinačnih intervjua

Iz odgovara intervjuiranog se dade zaključiti da postoji određena razina zadovoljstva s digitalizacijom od strane intervjuiranog. Međutim smatram da se ti odgovori prvenstveno odnose na prvu fazu , ili eventualno na drugu fazu procesa digitalne transformacije. Izgledno je da u široj populaciji 3. faza digitalne transformacije i općenito 4. industrijska revolucija su nepoznanica.

Na temelju odgovora ispitanika može se zaključiti kako je digitalna transformacija jako koristan proces. On ubrzava i smanjuje troškove kako vlastitog tako i tuđeg poslovanja, omogućava poduzećima da postanu konkurentna ili ostanu kompetentna. S druge strane nije lako za implementirati i potrebno je detaljno planiranje i prije nego se počne s njenim uvođenjem.

U današnje vrijeme je bitno težiti novim tehnologijama koje nam omogućuju razvoj i napredovanje. Potreba je prilagoditi se tržištu koje se naglo razvija te uvoditi nove procese koji će na kraju ostvarivati dobit. Danas se sve tvrtke prilagođavaju i teže uvođenju novih tehnologija da bi bili konkurentni te da bi svoj proizvod ili uslugu što bolje prikazali i prodali. Klijentu je potrebno prikazati da je tvrtka ili poduzeće u statusu napretka i da se prilagođava najnovijim tehnologijama te se na takav način pridobiju novi i zadrže stari kupci. Osim prilagodbe potrebno je i sam biti inovativan te u svoj poslovni kadar izdvajati određena sredstva za razvoj i istraživanje koja će doprinijeti novim inovativnim rješenjima. Na takav način se gradi iskusan poslovni kadar koji je sposoban istražiti i razraditi poslovnu strategiju koja je danas jako bitna u svijetu gdje tvrtke zbog nedovoljno vještina i znanja propadaju. Dobro zadani ciljevi su temelj koji se treba slijediti za uspješnu poslovnu budućnost.

Digitalna transformacija u ovom slučaju na početku nije imala pozitivne efekte. To se naravno kasnije promijenilo kada su korisnici uvidjeli sve mogućnosti i benefite te sada ima jako pozitivne efekte kao što je povećanje produktivnosti, dostupnost podataka sa svih mjesta, manja potreba za fizičkim prostorom za pohranu sve papirologije itd. Iako se cijelo vrijeme i dalje radi na tome da se što više poslovnih procesa digitalizira ispitanik navodi da je uvijek potrebna edukacija osoba kako bi se transformacija ispravno provela.

Iz svega što je ispitanik naveo možemo zaključiti da je u današnje vrijeme digitalna transformacija nužna kako bi poslovni procesi bili učinkovitiji. Isto tako nije dovoljno korisnicima samo dati dostupnu opremu i sustave koje će koristiti za digitalnu transformaciju već ih je potrebno i educirati o korištenju te opreme i sustava kako bi se na pravilan način koristili.

Provedena digitalizacija pokazala se kao jako dobar potez kod unapređivanja poslovnih procesa. Bitno je da procesi budu ubrzani, a građani pravovremeno informirani. Ispitanik navodi kako se i dalje radi na smanjenju troškova i uštedi vremena, bez obzira na specifičnosti gradskih ureda. Svaki je različit prema vrsti poslovanja, no to ne znači da se ne može napraviti reorganizacija s ciljem uštede koji je svima zajednički. Građani svojim zahtjevima i prijedlozima sudjeluju u procesu digitalne transformacije, a s druge strane na sličan način sudjeluju i zaposlenici gradskih ureda kako bi unaprijedili svoje procese u poslovanju prema građanima.

Provedena digitalizacija pokazala se kao jako dobar potez kod unapređivanja i ubrzavanja poslovnih procesa. Važno je da procesi budu ubrzani, a zaposlenici pravilno educirani. Ispitanik navodi kako se i dalje radi na smanjenju troškova i uštedi vremena.

Zaposlenici svojim zahtjevima i prijedlozima sudjeluju u procesu digitalne transformacije kako bi unaprijedili i ubrzali svoje procese u poslovanju.

Ovisno o obujmu poduzeća i njegovoj djelatnost, kao i tržištu kojem je usmjereno, razlikuju se načini provedene digitalizacije. Netko će se okrenuti Big data, a nekome će biti važnija analitika u ERP sustavu. Ono što je naveo ispitanik ove ankete, bez dobre strategije vrlo lako se može zalutati i premašiti raspoloživi budžet. Kao zaposlenik u poduzeću nije se susrela s pojmom 4. Industrijske revolucije, a i sama je dio nje. Nekako je prvi korak u uvođenju novih tehnologija prebroditi ljudsko neprihvaćanje uvođenja novih procesa i odbijanje rada. Smatram da je Hrvatsko tržište malih i srednjih poduzeća nedovoljno informirano glede trendova, obzirom da nemaju kadar blizak informatici, a vrlo često je svaki korak informatizacije za njih prihvaćen kao nemili dodatan trošak. Zato je u cjelokupnom procesu provedbe vrlo bitna podrška direktora. Ono što se pojavljuje u medijima kao pitanje je da li smo zakasnili u digitalnoj transformaciji ili je sada pravo vrijeme za nju. Smatram da naše tržište zaostaje za Europskim i svjetskim trendovima, tako da možda nešto za što bi tamo bilo već kasno, kod nas je pravo vrijeme. Vrlo bitno je podići svijest naših građana, pa da i oni kao zaposlenici afirmativno sudjeluju u provođenju te digitalizacije i na svojim radnim mjestima. Mijenjanjem svijesti mijenjat ćemo i vlastitu perspektivu prema tome. 4. industrijske revolucija ne dolazi, nego se već dešava, a poduzeća neka jesu, a neka još uvijek nisu svjesna da im je to karta za ostanak i zauzimanje vlastite pozicije na tržištu.

Izabrana Literatura

http://www.emptrust.com/blog/impact-of-digital-in-new-hire-onboarding

http://ec.europa.eu/newsroom/document.cfm?doc_id=42995

http://ec.europa.eu/newsroom/document.cfm?doc_id=44292